Lampan flyttad till Husumgården

Efter Husumgården har lampan varit släckt en tid, nu är den tänd igen. Den här gången på Resecentrum i Husum. Nu har också workshops kommit igång.

I torsdagsmorse var två av Övik energis medarbetare, Jonny Öberg och Leif Bergman, på plats i Husum för att flytta lampan till Resecentrum. Det var också konstintendent Ulla Tällström. Örnsköldsviks kommun som är en av samarbetsparterna i projektet tog sig an uppgiften att montera upp lampan och därför kommer nu texten “Oklädd idag. Inge blånagla” att lysa på gavdelväggen på RC den närmaste tiden. Det är på kvällarna, efter mörkrets inbrott och fram till på morgontimmarna som texten kommer att vara synlig.

Samma dag, i torsdags, startade grupparbetet där ord, uttryck och rörelser ur fabrikens historia samlas in och efterhand dyker upp i ett helt nytt sammanhang, som dansopera. På plats för att leda arbetet fanns koreografen Anna Källblad och kompositören Lisa Ullén tillsammans med projektledaren Helena Byström .

Från och med kommande veckan kommer projektet också kunna att följas på restaurang Björnen. Då ska text och bilder även finns i lunchrestaurangen. Fortsättning följer…

blånagla ReseCentrum

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.